Od 1. marta ponovo se organizuju svop aukcije deviza

Bez autora
Feb 08 2011

Kako je danas najavljeno, od 1. marta 2011. godine, Narodna banka Srbije će početi ponovo da organizuje tromesečne svop aukcije deviza (EURRSD), u oba smera, po uslovima koji su važili i tokom 2010.Cilj organizovanja ovih aukcija jeste podsticanje razvoja domaće međubankarske svop trgovine devizama i omogućavanje bankama da efikasnije upravljaju likvidnošću. U saopštenju se navodi, da se tržište ne bi monopolizovalo, ograničiće se iznos koji se nuditi na aukcijama, kao i vremenski period organizovanja.

Od 1. marta ponovo se organizuju tromesečne svop aukcije devizaKako je danas najavljeno, od 1. marta 2011. godine, Narodna banka Srbije će početi ponovo da organizuje tromesečne svop aukcije deviza (EURRSD), u oba smera, po uslovima koji su važili i tokom 2010.

Cilj organizovanja ovih aukcija jeste podsticanje razvoja domaće međubankarske svop trgovine devizama i omogućavanje bankama da efikasnije upravljaju likvidnošću.

U saopštenju se navodi, da se tržište ne bi monopolizovalo, ograničiće se iznos koji se nuditi na aukcijama, kao i vremenski period organizovanja. Banke i njihove matične banke potrebno je da razmotre međubankarske limite u pogledu obavljanja deviznih svopova, u skladu s dogovorom koji je postignut na sastanku Radne grupe za razvoj tržišta u domaćoj valuti u okviru Bečke inicijative.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik